Hotel Fryat naar ontwerp van Robert Neirynck

Beschrijving

Beeldbepalend hoekpand op de hoek van de Baron de Maere- en de Kustlaan, gebouwd in 1927 naar een ontwerp van architect Robert Neirynck uit Heist. Vrij opvallende oranje baksteenbouw met witbeschilderde accenten, gebouwd in een beperkte art-decostijl, zie erkeruitbouwen op versneden consoles en geflankeerd door doorgetrokken penanten met witbeschilderde, gestileerde vaasbekroning. Vernieuwd houtwerk. Het ontwerp voorzag op de hoektravee een niet uitgevoerde, veelzijdige toren onder soort van klokdak. Op een oude (niet gedateerde) foto bevinden zich tussen de doorgetrokken penanten borden met opschrift "HOTEL FRYATT", zie voormalige hotelfunctie.

• Provinciale Bibliotheek en Documentatiecentrum West-Vlaanderen, Iconografische collectie.
  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 120/1927.