Sculptuur Evoluzione Silenziose

Beschrijving

"EVOLUZIONE SILENZIOSE", ontworpen door de Italiaanse kunstenaar M. Molinari (Turijn) en ingewijd door O. Vanneste, ere-gouverneur West-Vlaanderen, en Fernand Traen, voorzitter van M.B.Z., op 9 december 1998 zie plaatje met opschrift. Abstract kunstwerk van 24 meter hoog bestaande uit een stalen structuur, bekleed met platen in sierbeton. Blauwe en oranje obelisk met aan de voet vier schijven: een rode, zwarte, blauwe en groene. Symboliseert mogelijk een middeleeuwse kraan met looprad, zeilen, hijskranen.

Het standbeeld zou naar verluidt na de herinrichting van de wegeninfrastructuur geplaatst worden op de verkeersrotonde ter hoogte van de Kustlaan (Knokke-Heist) en de Isabellalaan.

• BALLEGEER J., Monumentendag 2003 te Zeebrugge, in Rond de Poldertorens, jg. 45, nr. 3, 2003, p. 81.
  • LOY M., Maritieme monumenten aan onze kust. Jaarboek van de West-Vlaamse Gidsenkring, 2005, Zedelgem, 2005, p. 56.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia