erfgoedobject

Burgerhuis van 1923

bouwkundig element
ID
79902
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/79902

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis van 1923
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Rijwoning van 1923 opgetrokken naar een ontwerp van de Brugse architect René Cauwe in een eenvoudige historiserende stijl, zie materiaalgebruik (oranje baksteenbouw in combinatie met natuursteen), verdiepte boogvelden boven de vensters, doorgetrokken lateien, bekronend dakvenster. De begane grond is volledig aangepast; op de bouwaanvraag bestaat ze uit een neoclassicistische pui met dienstingang links. Op de verdiepingen deels bewaard houtwerk met in het bovenlicht kleine roedeverdelingen. Oorspronkelijk natuurstenen balustrade aan het centrale deurvenster.

  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 631/1923.

Bron: GILTÉ S., VAN VLAENDEREN P. & VANWALLEGHEM, A. met medewerking van DENDOOVEN, K. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeenten Dudzele, Lissewege en Zeebrugge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL25, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Burgerhuis van 1923 [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/79902 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.