Interbellumwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellumwoning

Beschrijving

Kustlaan nummer 155. Interbellumwoning gebouwd in 1937 naar een ontwerp van "H. VERBRUGGEN / BOUWKUNDIGE / BRUGGE", uitgevoerd door "H. VERPLANCKE / AANNEMER / ST MICHIELS" cf. inscripties in de arduinen plint. Pand van rode baksteen met de rechter travee uitgewerkt als erker met afgeronde hoeken. Vernieuwd houtwerk.

• STADSARCHIEF BRUGGE, Bouwvergunningen, nummer 1083/1937.

Bron     : Gilté S., Van Vlaenderen P. & Vanwalleghem, A. met medewerking van Dendooven, K. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeenten Dudzele, Lissewege en Zeebrugge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL25, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs : Agentschap Onroerend Erfgoed