Jongensschool van de Sint-Donaasparochie

Beschrijving

Voormalige jongensschool van de Sint-Donaasparochie. Oorspronkelijk gebouwd in 1907-1908 naar een ontwerp van de Brugs-Brusselse architect Joseph Naert, in 1909 deels verbouwd naar een ontwerp van architect Huib Hoste. Zwaar beschadigd tijdens de Eerste Wereldoorlog en in 1922 herbouwd naar een ontwerp van de Brugse architect Alphonse De Pauw. Latere verbouwingen onder meer aan dak en klassenvensters op begane grond.

Bakstenen schoolvleugel dwars op straat gericht, opgetrokken in een vereenvoudigde traditionele baksteenstijl.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 273/1907, nummer 48/1909, nummer 224/1922.
  • SCHOENMAKERS L., 70 jaar Sint Donatianusparochie, 1970.