Eenheidsbebouwing van zes arbeiderswoningen

Beschrijving

Reingaardsvliet nummers 6-16. Eenheidsbebouwing van zes arbeiderswoningen onder één pannen schilddak, ontworpen in 1937 door de Brusselse architect Camille Damman. Baksteenbouw op gecementeerde plint; kleine, ommuurde voortuinen. Volgens de ontwerptekening architectuur met licht modernistische inslag cf. het vandaag aangepaste schrijnwerk; voorts tevens kenmerkende omlopende lichte risalieten en openingen in verdiepte rechthoeken.

• STADSARCHIEF BRUGGE, Bouwvergunningen, nummer 610 en 963/1937.

Bron     : Gilté S., Van Vlaenderen P. & Vanwalleghem, A. met medewerking van Dendooven, K. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeenten Dudzele, Lissewege en Zeebrugge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL25, (onuitgegeven werkdocumenten).