Oorlogsgedenkteken

Beschrijving

Gedenksteen met kruis voor de militaire slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Rechthoekige, hardstenen gedenksteen op klein verhoog, bestaande uit een hoger opgetrokken middendeel tussen twee rechthoekige zijpanelen. Tegen het middendeel staat een groot houten kruis met daarop een zwaard, het geheel afgedekt door een zinken dakje. Op de panelen staan de wapenschilden van Brugge en België met ertussen de namen. Vermoedelijk bevonden beide gedenkplaten zich oorspronkelijk binnen de kerk en werden die onthuld op 22 augustus 1920. Het bronzen zwaard is naar verluidt afkomstig van het vroegere George's Day Memorial (zie St. George's Day-wandeling).

• BALLEGEER J. 2003: Monumentendag 2003 te Zeebrugge, Rond de Poldertorens 45.3, 81.
  • JACOBS M. 1996: Zij die vielen als helden ... Inventaris van de oorlogsgedenktekens van de twee wereldoorlogen in West-Vlaanderen, deel 2, Brugge, 456.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia