erfgoedobject

Fabriekspand van zeevisgroothandel Raphael Huysseune

bouwkundig element
ID
79970
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/79970
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Fabriekspand van zeevisgroothandel "RAPHAEL HUYSSEUNE" op de hoek met de Wandelaarstraat. Bedrijf gesticht in 1929. Licht modernistisch getint bedrijfsgebouw (van 1929 ?) in rode baksteen op bepleisterde plint.

Aan de kant van de Wandelaarstraat bevinden zich een ingebouwd vlak voor een opschrift en verschillende gedichte openingen. Torenvolume voor de productie van ijsschilfers (met name ijsmachine en ammoniakcompressoren voor de koeling) met deels bewaard schrijnwerk.

  • DOBBELAERE W., NEYTS D., NEYTS F., De Zeebrugse visserij, Brugge, 1984, p. 103-111.

Bron: GILTÉ S., VAN VLAENDEREN P. & VANWALLEGHEM, A. met medewerking van DENDOOVEN, K. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeenten Dudzele, Lissewege en Zeebrugge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL25, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Fabriekspand van zeevisgroothandel Raphael Huysseune [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/79970 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.