Villa van 1938

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa van 1938

Beschrijving

Vrijstaande villa van 1938, ontworpen door architect Soenens. Heden witbeschilderde woning in duidelijke cottagestijl, zie de steile bedaking, met typerende onderbrekingen van de dakstructuur voor dakvensters, en een overkragende dakrand. Lichte invloed van de landelijke strekking binnen de cottagestijl, zie het vrij massieve volume en het voorkomen van steunberen. Oorspronkelijk afwisselend materiaalgebruik met name een bakstenen benedenverdieping en een bepleisterde bouwlaag met een met vakwerk opgevuld gevelveld, zie oude foto. Inpandige garage.

• Provinciale Bibliotheek en Documentatiecentrum West-Vlaanderen, Iconografische collectie.
  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 47/1938.