erfgoedobject

Meisjesschool Sint-Hubertus

bouwkundig element
ID
79987
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/79987

Juridische gevolgen

Beschrijving

Klooster van de Zusters van het Heilig Hart van Maria in Middelburg gesticht in 1894, na de Tweede Wereldoorlog gevestigd in de vroegere kapelanij in de Dinantstraat, rechtover de pastorij, en waar, op initiatief van de pastoor, een nieuwe school met kapel gebouwd werd. De zusters verbleven hier tot 1967. In 1975 werd de Sint-Hubertusschool gefusioneerd met de Broederschool uit Maldegem. In het schoolgebouw werd het oude kerkportaal van 1768 verwerkt. De arduinen deuromlijsting in rococostijl, met inscriptie “anno 1768”, werd uit de kerk verwijderd bij de uitbreiding van de kerk op het einde ven de 19de eeuw, en werd in de jaren 1950 hergebruikt als hoofdingang van de nieuwe school.

  • MARTENS M., Middelburg, Het parochiale leven. "In onze tijd …", deel 2, Maldegem, 1989, p. 207- 208.

Bron: BOGAERT C. & LANCLUS K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21n, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Lanclus, Kathleen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Meisjesschool Sint-Hubertus [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/79987 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.