• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Alleenstaande woning met dubbelhuisopstand; drie traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) met brede centrale dakkapel onder plat dak, daterend uit de jaren 1930. Beukenhaag aan straatzijde.

Baksteenbouw op dito plint in alternerend metselverband; bewaard houtwerk doch vernieuwde kroonlijsten. Origineel aangebouwd portaal van één bouwlaag onder plat dak. Rechthoekige muuropeningen, de venstertjes boven de inkomhal met geometrisch glas in lood. Deur met bewaard traliewerk in art deco en trede van terrazzo; aan weerszij van deur, bakstenen waterputten met gecementeerde afwerking en halfronde plantenbakken.

Linkerzijgevel met aangepaste muuropeningen. Rechterzijgevel met twee bewaarde vensters. Achteraan links, gelijkaardige losstaande garage.

Auteurs: Pauwels, Dirk