• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis met dubbelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen, van 1936, confer hardstenen gevelsteen links van de deur met opschrift: OOGST/ J.T.-L.V./ 1936.

Aan straatzijde, origineel bakstenen muurtje met typische buisleuningen. De twee linkertraveeën vormen een breedhuis onder gecombineerde schilddaken, de derde travee vormt een vooruitspringend diephuis onder zadeldak (mechanische pannen); bolbekroningen.

Baksteenbouw met muurband in alternerend metselverband boven de plint, analoge lateien en bewaard houtwerk doch vernieuwde kroonlijst. Rechtertravee met vlechtingen en driezijdige erker waarboven balkon met deurvenster en opengewerkte balkonleuning met geglazuurde bakstenen afwerking. Rechthoekige vensters op geglazuurde bakstenen lekdrempels. Dito deur met geometrisch en floraal glas in lood, idem dito in de flankerende venstertjes en het bovenlicht boven de betonnen luifel, alsook behouden deurknop. Rechts van de deur, hardstenen brievenbus met inscriptie: BRIEVEN.

Achteraan, aanbouw van één bouwlaag waarboven terras. Aansluitend bijgebouw onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) met rechthoekige muuropeningen.

Auteurs: Pauwels, Dirk