Hoekpand

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekpand

Beschrijving

Eertijds woonhuis van een schilder en fotograaf, confer rechtse deur met bewaard bovenlicht met geometrisch glas in lood met opschrift: F. VAN DEN BOSSCHE/ SCHILDER & PHOTOGRAAF. Heden met horecafunctie, volgens uitbater opgetrokken circa 1890.

Breedhuis met in spiegelbeeld gekoppelde enkelhuisopstand; vier traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (mechanische pannen).

Van sier- en gewone ankers voorziene baksteenbouw met gecementeerde afwerking voor beschilderde plint, kordon vormende lekdrempels, muurbanden, aanzet- en diamantkopsluitstenen; houtwerk vervangen, doch behouden gekorniste kroonlijst. Ritmerende lisenen. Getoogde muuropeningen. Rechterdeur met twee treden van trap van terrazzo.

Blinde linkerzijgevel. Analoog uitgewerkte originele rechteraanbouw van twee + één + twee traveeën en twee bouwlagen onder plat dak met door gecementeerde balustrade tussen bakstenen pijlers omgeven terras, vaasbekroning en smalle rechthoekige spaarvelden in de hoektravee, die eertijds ook van een deur was voorzien, thans een binnendeur. Eenvoudige achtergevel met getoogde vensters op gecementeerde lekdrempels en recente aanbouw onder plat dak met dakschild achteraan.

Auteurs: Pauwels, Dirk