Alleenstaand burgerhuis Les Agnelets

Beschrijving

Van een omhaagd voortuintje voorzien, alleenstaand burgerhuis zogenaamd Les Agnelets, hetgeen de lammetjes betekent, confer opschrift boven de deur; drie traveeën en twee bouwlagen onder gecombineerde, verspringende zadeldaken (mechanische pannen), uit de eerste helft van de 20ste eeuw. De twee linkertraveeen vormen een ongeveer halverwege inspringend breedhuis, terwijl de rechtertraee een diephuis betreft.

Baksteenbouw met gecementeerde muurbanden en omlijstingen, beschilderd op de eerste bouwlaag; geprofileerde houten kroonlijst. Rechterpuntgevel met hoeklisenen, geprofileerde baksteenfries met rechte en overhoekse muizentand, alsook driezijdige erker waarboven balkon met gietijzeren leuning en deurvenster. Linkertravee voorzien van een gelijkaardige erker en dito balkon. Rechthoekige muuropeningen met grotendeels bewaard houtwerk. Rechts, recent aanbouwsel onder golfplaten.

Auteurs: Pauwels, Dirk