Alleenstaande langgestrekte hoeve

Beschrijving

Alleenstaande langgestrekte hoeve met ordonnantie: woonhuis-koestal-dwarsschuur-paardenstal; zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien), uit het eind van de 19de - begin 20ste eeuw; de koestal daterend van circa 1936.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog beschadigd door tankobus. Verankerde baksteenbouw op gecementeerde plint; bewaard houtwerk, doch latere rechterstaldeur. Aflijnende overhoekse muizentand. Beluikte getoogde muuropeningen op hardstenen lekdrempels. Rechthoekig stalvenstertje met ijzeren roedeverdeling. Schuurpoort onder ijzeren I-balk. Linkerzijpuntgevel met gedicht venster. Rechterzijpuntgevel met bewaarde staldeur. Achtergevel met twee betraliede keldervensters achteraan rechts, waarboven de opkamer, deels aangepaste aanbouw, namelijk achterkeuken en washok, onder lessenaarsdak (golfplaten), alsook haakse aanbouw, namelijk stal van 1934 voor jong rundvee en varkens, onder zadeldak (kunstleien).

Ten oosten, achteraan het erf, varkensstal uit de jaren 1950 onder lessenaarsdak (golfplaten). Ten noorden, later aangepast kippenhok onder dito dak.

Auteurs: Pauwels, Dirk