Resten van een gesloten hoeve

Beschrijving

Resten van een gesloten hoeve, achter de kerk gelegen. In kern daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw (aanduiding als gesloten hoeve in de Atlas van de Buurtwegen, 1841-1844). Mogelijk dateren de ruïneuze dienstgebouwen (onder meer de dwarsschuur: vakwerk, ankerbalkgebint), achteraan het erf, uit deze periode.

Het oude gedeelte van het woonhuis (nummer8), met inrijpoort aan straatzijde, dateert van 1877 (sluitsteen poort). Rechts werd een recent woonhuis opgetrokken (nummer 9). De oude gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen). Bakstenen straatvleugel, voorzien van getoogde vensters en een bakstenen korfboogpoort met natuurstenen sluitsteen.