Vier gekoppelde dorpswoningen

Beschrijving

Vier pal aan de straat gelegen, in spiegelbeeld gekoppelde enkelhuizen van in totaal negen traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) met vier latere dakkapellen onder platte bedaking, van eind 19de - begin 20ste eeuw. In de Atlas van de Buurtwegen (1845) komt omgeveer op dezelfde plaats een kleinere oudere inplanting voor, bestaande uit twee losstaande langgestrekte elementen.

Witbeschilderde, met krulankers met dito spie verankerde baksteenbouw op beschilderde gecementeerde plint. Aflijnende rechte muizentand en getrapte baksteenfries. Recent beluikte, getoogde muuropeningen op beschilderde gecementeerde lekdrempels; bewaard hout- en traliewerk. Rechts aansluitende, latere garage, confer bouwnaad, onder doorlopende bedaking (kunstleien); rechthoekige poort met flankerende dito vensters met vernieuwd houtwerk, waarboven bewaard zolderluik.

Auteurs: Pauwels, Dirk