Schuur

Beschrijving

Op de hoek met de Binnensingel, achterin, in een weiland met oude notelaar en linden gelegen, vervallen en deels ingestorte vermoedelijke schaapskooi, later als dwars- en langsschuur aangewend, van een onbepaald aantal traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) met zuidelijk dakschild, mogelijk daterend van voor 1845 en oorspronkelijk deel uitmakend van de Grote Hoef aan de overzijde van de Hoeverdijk, confer Atlas van de Buurtwegen (1845), en nadien op zijn huidige plaats heropgetrokken. Erf niet toegankelijk.

Baksteenbouw met sporen van stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen. Voor zover zichtbaar, rechthoekig venster en twee poorten.

• GERITS J. e.a., Heropstanding van het Averboodse abdijgoed "De Groote Hoef" te Lommel. Uitgave naar aanleiding van de restauratie van het woonstalhuis, Publikaties van de vzw Museum Kempenland te Lommel 2, Lommel, 1985, p. 61, plan op p. 62.

Auteurs: Pauwels, Dirk