Watertoren

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Watertoren

Beschrijving

Achtzijdige watertoren onder vlakke bedaking, met aan straatzijde twee populieren, waarschijnlijk uit de jaren 1950.

Baksteenbouw op hardstenen plint; geprofileerde cementen hoekstenen; gebogen muurgedeelte bovenaan onder de betonnen kroonlijst. Rechthoekige venstertjes op hardstenen lekdrempels in voor-, achter- en rechterzijgevel, alsook boven- en onderaan, laatstgenoemde betralied; aluminium ramen. Getoogde vleugeldeur met hardstenen sluitsteen en behouden houtwerk, waarboven gevelsteen met de letter N.

Auteurs: Pauwels, Dirk