Alleenstaand breedhuis

Beschrijving

Voormalig schoolhuis, in 1903 verlaten door meester Maleux-Michiels en in 1904 betrokken door vier zusters van het Heilig Graf van Turnhout. Alleenstaand breedhuis met dubbelhuisopstand; vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), van circa 1900.

Baksteenbouw op beschilderde gecementeerde plint; gebruik van gesinterde baksteen voor omlijstingen van boogruggen en aflijnende fries tussen ruiten; grotendeels bewaard houtwerk en recente kroonlijst. Rechthoekige muuropeningen op hardstenen lekdrempels onder ijzeren I-balken met rozetten en bakstenen ontlastingsbogen; deur met diamantkopversiering. Linker zijpuntgevel met getoogd houten luik in geveltop; rechter zijpuntgevel met drie getoogde vensters in geveltop en recente deur. Achtergevel met getoogde muuropeningen. Achteraan, haakse, met rechte muizentand afgelijnde aanbouw onder zadeldak (Vlaamse pannen).

• MICHIELS G., Kerkbedienaars van de sedert 1852 ontstane parochies te Lommel, Limburg 55, 1976, p. 115.

Auteurs: Pauwels, Dirk