• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

In een ruime tuin gelegen, aan straatzijde van een bakstenen muurtje, met typische buisleuningen en dito hek tussen pijlers, voorzien burgerhuis van het diephuistype; twee traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (kunstleien) met één centrale dakkapel onder vlakke bedaking, volgens eigenaar van 1934-35.

Baksteenbouw gemarkeerd door een driezijdige erker in de rechtertravee en door alternerend metselverband ter hoogte van lateien en lekdrempels; bewaard houtwerk, onder meer geprofileerde kroonlijst. Rechthoekige muuropeningen op hardstenen lekdrempels; geometrisch gekleurd glas in lood in bovenlichten; verdiepte deur in getrapte omlijsting. Analoge, doch eenvoudiger achter- en zijgevels.

Links uitbouw onder half schilddak.

Behouden deuren, tegelvloeren, schouwen en rechte steektrap met trappaal.