Arbeiderswoningen

Beschrijving

Serie van gelijksoortige losstaande enkelhuizen; drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), uit begin 20ste eeuw.

Baksteenbouw op al dan niet beschilderde, gecementeerde plint; nummer 8 witgeschilderd; nummer 28 met roze beschilderde linker zijpuntgevel. Gevel gemarkeerd door muurbanden van gecementeerde baksteen en afgelijnd met dito rechte muizentand. Doorgaans aangepaste rechthoekige muuropeningen, bij nummers 8, 28 in donkerder bakstenen omlijstingen; bij nummer 30, voordeur tot venster aangepast. Opzij, originele analoge lagere aanbouw onder lessenaarsdak. Nummer 30 met latere uitbouw achteraan, onder doorlopend dakschild; recente aanbouwsels achteraan bij nummers 6, 27, 28. Karperstraat nummer 6 heeft een iets andere afwerking.

Auteurs: Pauwels, Dirk

Twee gelijkaardige arbeiderswoningen (Brasemstraat 6 en Karperstraat 6) zijn niet langer bewaard.