Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Achterin gelegen villa in een omhaagde ruime tuin. Aan straatzijde, afgerond bakstenen muurtje met pijlers, waartussen centraal ijzeren hekken. Dubbelhuis van drie traveeën en verhoogde begane grond onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, mechanische pannen) met één brede dakkapel onder vlakke bedaking, daterend uit de jaren 1930.

Witbeschilderde baksteenbouw op niet beschilderde bakstenen plint; geprofileerde houten kroonlijst. Typische schouwen en alternerend baksteenverband onder de kroonlijst. Beluikte rechthoekige vensters. Rechthoekige deur in een getrapte bakstenen omlijsting met vrijdragende betonnen luifel, bovenlicht met roedeverdeling, bewaard houtwerk en bakstenen trap. Aan weerszij, inspringend lager aanbouwsel, eveneens onder zadeldak (dito pannen). Links achterin, twee oorspronkelijke garages met bewaarde poorten tussen lisenen.

• BILSEN A., Honderd jaar Neerpelt. Fotokroniek van een dorp in de 20ste eeuw, Neerpelt, 2000, oude en recente foto's en oude prentbriefkaarten op p. 136.

Auteurs: Pauwels, Dirk