• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Alleenstaand dubbelhuis, gelegen in een voortuin met aan de straatzijde een bakstenen muurtje en dito pijlers waartussen een nieuw ijzeren hek; drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, mechanische pannen); centrale dakkapel onder afgewolfd dakje. Boven de deur, zandstenen gevelsteen met opschrift: A.B.[ALIS]-L.V./ 1913.

Baksteenbouw op gecementeerde plint; bewaard houtwerk, onder meer geprofileerde kroonlijst. Markerende lisenen voor centrale deurtravee en hoekafwerking, alsook verbindende baksteenfries met dropmotief. Getoogde muuropeningen op hardstenen lekdrempels. Latere aanbouw van één bouwlaag in de rechter travee. Zijpuntgevels met dito muuropeningen, ankers en houten geprofileerde schoren onder de uitstekende dakrand; rechter zijpuntgevel met later (?) aangebouwde serre.

• BILSEN A., Honderd jaar Neerpelt. Fotokroniek van een dorp in de 20ste eeuw, Neerpelt, 2000, oude en recente foto's en oude prentbriefkaarten op p. 88.

Auteurs: Pauwels, Dirk