Voormalige koffiebranderij en groothandel in koloniale waren van Alfons en Johanna Clercx-Germain. Op de Ferrariskaart (1771-77) en in de Atlas van de Buurtwegen (1845) komt er op deze plek reeds een oudere inplanting voor. Stoep vooraan, omgeven door bewaard ijzeren hek op een laag muurtje, voorzien van een centraal toegangshek tussen bakstenen pijlers met hardstenen afwerking.
Dubbelhuis daterend van 1888, confer twee hardstenen stenen op genoemde pijlers, met opschriften: A.[LFONS]C.[LERCX]/ 18, en J.[OHANNA]G.[ERMAIN]/ 88; vijf traveeën en twee bouwlagen onder geknikt zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, leien), tussen aandaken met schouderstukken en schouwen als topstuk en voorzien van twee oeil-de-boeufs met bolbekroning.
Baksteenbouw op licht verhoogde begane grond, met gebruik van felrode baksteen voor geprofileerde omlijstingen en rechte muizentand; hardstenen afwerking voor plint, sluit- en aanzetstenen en geprofileerde lekdrempels, kordon vormend op de tweede bouwlaag; bewaard houtwerk. Lijstgevel met markerende lisenen voor hoeken en centrale travee voorzien van een puntgevelvormige bekroning met schouderstukken en bolbekroning, waarin rondboogvenster gevat in een keperboogvormig spaarveld. Belijnende, gekorniste kordon, dito baksteenfries met rechte muizentand en gekorniste geprofileerde kroonlijst. Getoogde vensters en dito verdiepte deur met trap, waarboven vleugeldeur met ijzeren leuning.
Aan weerszij, analoog opgevatte originele lagere aanbouwsels met gelijkaardige daken (nok loodrecht op de straat), puntgevels met oculus in geveltop en bolbekroning; rechter zijgevel met getoogde muuropeningen, onder meer betraliede vensters.
- BILSEN A., Honderd jaar Neerpelt. Fotokroniek van een dorp in de 20ste eeuw, Neerpelt, 2000, oude en recente foto's en oude prentbriefkaarten op p. 54, 60.
- KENIS E. & BILSEN A., Het Gengske 1988-1992 (Jaargang 1-5), Neerpelt, 1995, afb. op p. 104.
- STEVENS J. & CUYVERS M., Neerpelt vroeger jaren, Neerpelt, 1986, oude prentbriefkaarten uit 1905 en 1921 op p. 12.