Alleenstaand burgerhuis

Beschrijving

Aan straatzijde van een haag sierdennen voorzien, alleenstaand enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, mechanische pannen), uit het interbellum.

Baksteenbouw op gecementeerde plint; bewaard houtwerk met sierlijke roedeverdeling waarin gekleurd glas, weliswaar vernieuwde gekorniste kroonlijst op langgerekte geprofileerde houten consoles, waaronder bepleisterde en witbeschilderde, onderaan getrapte gevelbekroning. Voorgevel gemarkeerd door linkse risaliet, bovenaan steekboogvormig. Korfboogvormige, rondbogige en rechthoekige muuropeningen op granito lekdrempels waaronder bepleisterd en beschilderd, getrapt paneelwerk op de borstweringen, op de eerste bouwlaag met in een muurband uitlopende, witbeschilderde boogruggen, op de tweede bouwlaag met boogrug en latei van rode, gele en blauwe geglazuurde baksteen. Boven de deur, tableau van geglazuurde tegels met voorstelling van schaapherder met twee honden. Eenvoudiger zijgevels met rechthoekgie vensters. Achteraan, latere haakse aanbouw van deels witbeschilderde baksteen, onder zadeldak (mechanische pannen).

Auteurs: Pauwels, Dirk