Alleenstaand burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis van het breedhuistype; vier traveeën en twee bouwlagen onder geknikt zadeldak (kunstleien) met twee dakkapellen onder zadeldakjes, uit de eerste helft van de 20ste eeuw.

Baksteenbouw op gecementeerde plint met imitatievoegen; bewaard houtwerk doch vernieuwde kroonlijst. Ritmerende lisenen en verbindende rechte muizentandfries. Korfboogvormige muuropeningen met hardstenen lekdrempels en boogruggen van afwisselend witte baksteen; bovenlichten met gekleurd glas, geometrisch glas-in-lood bij de verdiepte deur. Eenvoudiger zij- en achtergevels: linker zijgevel met rechthoekige benedenvenster en getoogd venster in geveltop; blinde rechter zijgevel; verankerde achtergevel met dito muizentand en getoogde muuropeningen met pvc.

Achteraan, originele haakse aanbouw onder zadeldak (kunstleien) met dakschild vooraan; dito muuropeningen.

Auteurs: Pauwels, Dirk