• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Aan de Oude Markt gelegen breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien); voorgevel met uitzicht uit de tweede helft van de 19de eeuw; mogelijk ouder in kern, confer de nu gecementeerde aandaken, het linkse met vlechtingen, de vrij steile dakhelling en de mogelijke aanduiding op dezelfde plaats van een L-vormig pand in de Atlas van de Buurtwegen (1845).

Verankerde baksteenbouw onder geprofileerde houten kroonlijst. Aangepaste begane grond. Rechthoekige bovenvensters op hardstenen lekdrempels in geprofileerde bepleisterde omlijstingen met sierlijke sluitstenen, voorzien van rocailles en bladwerk; pvc-ramen. Analoge, doch eenvoudiger achtergevel.

Auteurs: Pauwels, Dirk