Alleenstaand burgerhuis

Beschrijving

Aan straatzijde van een voortuintje met opengewerkte omheining van betonplaten en ligustrumhaag voorzien, burgerhuis van het diephuistype; drie traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak (kunstleien), uit de eerste helft van de 20ste eeuw.

Baksteenbouw op beschilderde gecementeerde plint met imitatievoegen. Hoeklisenen en getrapte baksteenfries in geveltop. Tussen gelijkvloerse verdieping en geveltop, met witbeschilderde gecementeerde ruiten versierd en met rechte muizentand afgelijnd paneel. Korfboogvormige muuropeningen op terrazzo-lekdrempels in afwisselende, beneden doorlopende, witbeschilderde gecementeerde omlijstingen; bewaard houtwerk en terrazzo-trede. Eenvoudige zijgevels met aflijnende rechte muizentanden.

Auteurs: Pauwels, Dirk