Twee gekoppelde dorpswoningen

Beschrijving

Twee pal aan de straat gelegen, gekoppelde enkelhuizen volgens repeterend schema; in totaal zes traveeën en één bouwlaag onder mansardedak (nok evenwijdig aan de straat, kunstleien) met vooraan drie dakkapellen onder doorlopend dakschild, uit eind 19de- of begin 20ste eeuw, met later aangebouwd rechter deel, confer bouwnaad. In de Atlas van de Buurtwegen (1845) is ongeveer op dezelfde plaats een voormalige, langgestrekte bouw aangeduid.

Verankerde baksteenbouw op gecementeerde plint; grotendeels bewaard houtwerk; vernieuwde kroonlijst. Eertijds beluikte, getoogde muuropeningen op hardstenen lekdrempels. Rechter zijgevel met drie rechthoekige venstertjes, boven met gecementeerde lekdrempels en lateien. Achtergevel met aangepaste muuropeningen.

Auteurs: Pauwels, Dirk