Alleenstaande langgestrekte hoeve

Beschrijving

Wat achterin gelegen, aan straatzijde van een beukenhaag voorziene, hoeve met ordonnantie: dwarsschuur-stal-woonhuis met dubbelhuisopstand; vier woonhuistraveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, vooraan mechanische en achteraan grotendeels Vlaamse pannen), van 1861, confer jaartalankers aan de rechter zijpuntgevel. Voor het woonhuis, gecementeerd bakstenen kapelletje onder zadeldakje, mogelijk uit het interbellum.

Verankerde baksteenbouw op gecementeerde plint; bewaard houtwerk, doch in de eerste helft van de 20ste eeuw vernieuwde deur; schuur met gecementeerde, van imitatievoegen voorziene voorgevel. Aflijnende overhoekse muizentand. Rechthoekige muuropeningen, de vensters op gecementeerde lekdrempels onder houten lateien, de deur in gecementeerde omlijsting; stalvensters met ijzeren roedeverdeling, schuifstaldeur en metalen schuifpoort onder houten lateien. Blinde linker zijpuntgevel met latere aanbouw onder lessenaarsdak (golfplaten). Rechter zijpuntgevel met vlechtingen, betralied getoogd keldergat waarboven opkamer en drie houten kozijnen, waaronder twee luiken in geveltop en een eertijds beluikt benedenvenster. Eenvoudiger achtergevel. Achteraan, latere, van een rechte muizentand voorziene, haakse aanbouw, confer bouwnaad, onder zadeldak (mechanische pannen), met aansluitend aanbouwseltje onder lessenaarsdak (golfplaten).

Auteurs: Pauwels, Dirk