Villa-buitenverblijf van directeur-generaal W. Schulte

Beschrijving

Villa gelegen aan de Dommel, in een zeer ruime, recent volledig omheinde, Engelse landschapstuin met vijver. Aan de Haagdoorndijk, recent metalen hek en dito gekasseide oprit. Op een oude postkaart: zogenaamd Villa Blaise. Breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder gecombineerd zadeldak (waarschijnlijk kunstleien) met hoge schouwen en bolbekroningen, uit het begin van de 20ste eeuw. Erf ontoegankelijk.

Baksteenbouw op waarschijnlijk gecementeerde plint. Gevels gemarkeerd door (hoek)lisenen en al dan niet klimmende rondboogfriezen. Voorgevel tevens getypeerd door centrale rechthoekige erker van één bouwlaag met bekronend balkon met opengewerkte balustrade, waarboven centraal dakvenster onder zadeldakje; aflijnende geprofileerde houten kroonlijst op sierlijke consoles. Getoogde muuropeningen. Linker zijgevel met twee, achtergevel met één puntgevelvormige bekroning. Rechts, originele lagere aanbouw onder schilddak (dito leien), vooraan voorzien van een luifel; getoogde muuropeningen. Achteraan, van straatzijde moeilijk waarneembare, mogelijk aansluitende bijgebouwen.

• CEULEMANS M. & VAN DEN PUTTE J., Overpelt in woord en beeld, Overpelt, 1986, prentkaarten op p. 22, 28.

Auteurs: Pauwels, Dirk

Aanvullende informatie

In de beschrijving staat dat het dak "waarschijnlijk kunstleien" bevat. Voor zover zichtbaar is, en bij het inzoomen van de foto zijn het eerder "mechanische pannen".