Langgestrekte hoeve

Hoevegebouw gelegen aan het zuiduiteinde van de cité.

Aan straatzijde van een oude linde en recente ijzeren omheining met dito hekken voorziene, alleenstaande hoeve met ordonnantie: dwarsschuur-woonhuis met dubbelhuisopstand; oorspronkelijk zes, heden vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, mechanische pannen) tussen aandaken met vlechtingen, schouder- en topstukken, van circa 1900, confer jaartallen 1918 en 1897 links van deur in plint gekrast. Volgens bewoners stond vroeger op deze plek een lemen huis.

Verankerde baksteenbouw op bij woonhuis gecementeerde plint. Aflijnende overhoekse muizentanden voor- en achteraan en horizontaliserende gecementeerde muurbanden. Getoogde muuropeningen op gecementeerde lekdrempels in vlakke dito omlijstingen; bewaard houtwerk; de twee rechtse vensters tot één rechthoekig aangepast. Blinde linker zijpuntgevel. Achtergevel met rechthoekige aangepaste muuropeningen, bewaarde stal(?)deur en recente aanbouw onder lessenaarsdak (golfplaten). Links en achteraan, latere losstaande dienstgebouwen van betonplaten onder lessenaars- en zadeldak (golfplaten). Enkele oude perelaars achter de hoeve.

Auteurs: Pauwels, Dirk