Alleenstaande langgestrekte hoeve

Beschrijving

Achteraan op een zandweg met oude eik en perelaar uitgevende, rechts door een tamme kastanjelaar beschaduwde, alleenstaande langgestrekte hoeve met ordonnantie: woonhuis met dubbelhuisopstand-koeienstal-dubbele dwarsschuur; drie woonhuistraveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), van 1926, confer jaartalankers vooraan. Volgens bewoner werd de rechter schuur later opgetrokken in de jaren 1950.

Verankerde, met een rechte muizentand afgelijnde baksteenbouw op gecementeerde plint; bewaard houtwerk. Beluikte rechthoekige muuropeningen op gecementeerde lekdrempels onder betonnen lateien. Aangepaste stalopeningen. Eén schuifpoort. Linker zijpuntgevel met rechthoekig keldergat, waarboven opkamer. Gecementeerde rechter zijpuntgevel met latere varkensstallen onder lessenaarsdak (golfplaten). Achteraan, latere bakstenen aanbouwsels, deels van betonblokken en -platen, onder dito bedaking.

Auteurs: Pauwels, Dirk