• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Aan straatzijde en rechts van het erf van een ijzeren inrijhek en buisleuningen tussen bakstenen pijlers voorzien burgerhuis van twee bouwlagen onder schilddak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen) met vooraan één centrale dakkapel onder plat dak, uit het interbellum of kort na de Tweede Wereldoorlog.

Baksteenbouw, aan straatzijde op hardstenen plint. De linkertravee is op de tweede bouwlaag voorzien van een driezijdige erker. Rechthoekige muuropeningen op hardstenen lekdrempels; bewaard houtwerk, doch vernieuwde kroonlijst. Deurportiek met betonnen luifel, twee bakstenen bloembakken en hardstenen brievenbus. Sierlijk glas in lood met gestileerde motieven in bovenlichten en vensterregisters. Rechterzijgevel met iets lagere, van twee betraliede keldergaten voorziene rechthoekige uitbouw onder haaks zadeldak met rechterschild.

Achteraan, uitbouw van één bouwlaag met bekronend balkon, voorzien van een opengewerkte balustrade.

Auteurs: Pauwels, Dirk