Herberg

Beschrijving

Voormalige herberg, in kern van 1864, confer jaartalankers in de oostelijke zijpuntgevel met de ineengestrengelde letters A en O.

Later werd het gebouw in twee woningen opgesplitst. Alleenstaand breedhuis van boven vier traveeën, eertijds één, heden twee bouwlagen onder later vooraan opgehoogd zadeldak (mechanische pannen).

Bepleisterde en witbeschilderde baksteenbouw op gecementeerde plint. Volledig aangepaste voorgevel met voorzetsteen. Zijpuntgevels met vlechtingen, de oostelijke met twee rechthoekige vensters op beschilderde gecementeerde lekdrempels in geveltop, de verankerde westelijke met rechthoekige, deels gedichte vensters. Achtergevel met aangepaste muuropeningen en latere haakse aanbouw onder zadeldak (dito pannen), voorzien van rechthoekige muuropeningen en nog latere aanbouwsels onder lessenaarsdaken (golfplaten).

Ten zuidoosten, later losstaand dienstgebouw onder zadeldak (golfplaten).

• S.N.,