• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis met dubbelhuisopstand; drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), uit eind 19de - begin 20ste eeuw. In mei 2001, aanpassingen aan de gang.

Verankerde baksteenbouw op beschilderde gecementeerde plint; houtwerk, onder meer geprofileerde kroonlijst, vernieuwd of vervangen door kunststof. Voorgevel gemarkeerd door hoeklisenen en middenrisaliet; horizontaliserende witbeschilderde gecementeerde muurbanden, geprofileerde lijst bovenaan en kordon vormende hardstenen lekdrempels, boven voorzien van dropmotief. Getoogde muuropeningen; deur met betralied bovenlicht en bekronend boogveld met beschilderd gecementeerd floreaal motief met art-nouveau-inslag. Eenvoudiger zijpuntgevels en achtergevel met deels aangepaste en gedichte muuropeningen. Rechts, analoog opgevatte, lagere originele aanbouw met bekronende opengewerkte balustrade met gecementeerde afwerking en dropmotief.

Achteraan, recente aanbouw en aan de Veldstraat gelegen, eertijds losstaand, haaks dienstgebouwtje onder dito zadeldak met rechthoekige muuropeningen.

Auteurs: Pauwels, Dirk