Alleenstaand burgerhuis

Beschrijving

Aan straatzijde van ligustrumhaag en ijzeren palen met vaasbekroning van heden verdwenen toegangshek voorzien, alleenstaand burgerhuis met dubbelhuisopstand; drie traveeën en twee bouwlagen, eertijds onder zadeldak, heden onder recent mansardedak met twee dakkapellen vooraan, één dito en één dakvenster achteraan, volgens bewoners uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Baksteenbouw op gecementeerde plint met twee getoogde keldergaten; grotendeels vernieuwd houtwerk, onder meer geprofileerde kroonlijst op dito consoles. Hoeklisenen en aflijnende rechte muizentand. Recente middenrisaliet van snelbouwsteen met bekronend driehoekig fronton met rozet en tandlijst "in stijl". Getoogde muuropeningen op hardstenen lekdrempels in over twee bouwlagen doorlopende, vlakke, beschilderde gecementeerde omlijstingen; dito muurband tussen beide bouwlagen; art-nouveau-getinte, van florale motieven voorziene panelen van geglazuurde tegels op de borstweringen.

Eenvoudige zijgevels met lagere originele aanbouwsels, het linker, zijnde de keuken met dienstingang, onder lessenaarsdak (golfplaten), het rechter, het voormalige koetshuis, eertijds met analoge bedaking, thans met van recente dakkapel voorzien mansardedak.

Eveneens eenvoudiger achtergevel met recente lagere uitbouw onder plat dak en dito terras met luifel.

In de tuin achteraan links, recente haakse garage van hergebruikte baksteen.

Auteurs: Pauwels, Dirk