Alleenstaand neoclassicistisch hoekhuis

Beschrijving

Aan straatzijde van een recent muurtje tussen bakstenen pijlers en een dito inrijhek voorzien, alleenstaand neoclassicistisch hoekhuis met dubbelhuisopstand van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) tussen aandaken met schouder- en topstukken (schouwen), vlechtingen en nieuwe hardstenen deklijsten, van 1837, confer jaartalankers in zuidwestelijke zijpuntgevel.

In de Atlas van de Buurtwegen (1845) wordt de woning al aangeduid, aldaar evenwel voorzien van een achteraan in het zuidelijk hoekpunt aansluitend, thans verdwenen, rechthoekig aanbouwsel. Opzij verankerde baksteenbouw op recente hardstenen plint; houtwerk grotendeels vernieuwd of vervangen door kunststof.

Beneden beluikte rechthoekige vensters op kalkstenen lekdrempels. Rechthoekige deur in een vlakke kalkstenen omijsting; fraai bewaard houtwerk uit de tweede helft van de 19de eeuw. Noordoostelijke zijpuntgevel met luik in geveltop. Zuidwestelijke zijpuntgevel met drie kleine rechthoekige venstertjes in geveltop. Eenvoudiger achtergevel met rechthoekige muuropeningen op latere, afgeschuinde bakstenen lekdrempels en latere, waarschijnlijk recente aanbouw onder lessenaarsdak.

Achteraan, door beukenhaag omhaagde tuin met een paar oude linden.

Auteurs: Pauwels, Dirk