Dorpswoning met café

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning met café

Beschrijving

Voormalig café, heden woonst, met enkelhuisopstand; oorspronkelijk vijf (?), thans zes traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische tichelen), uit eind 19de - begin 20ste.

Met krulankers verankerde baksteenbouw op nieuwe plint van tegels. Gebruik van gele baksteen voor boogruggen en muurbanden. Aflijnende overhoekse en rechte muizentand. Eertijds beluikte (confer ogen), getoogde muuropeningen op nieuwe hardstenen lekdrempels. Twee aangepaste rechtervensters. Eenvoudiger westzijgevel met analoge muuropeningen en één recent rechthoekig venstertje. Eveneens eenvoudiger, idem dito afgelijnde achtergevel met gelijkaardige muuropeningen, onder meer betralied getoogd keldergat.

Auteurs: Pauwels, Dirk