Hotel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hotel

Beschrijving

Voormalig hotel, een tijd lang café, heden woning, van 1934 en naar ontwerp van architect Dewandre, mogelijk J. Dewandre (Hasselt), confer gevelsteen in rechterzijgevel met inscriptie: 26 5 1934/ P ZELS-/ THIELENS/ AANN. [?] KENENS/ ARCH. DEWANDRE.

Alleenstaand dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel aan de baan, kunstleien) met één dakkapel onder plat dak vooraan en een tweede dito rechts.

Baksteenbouw op gecementeerde plint; bewaard houtwerk, doch vernieuwde kroonlijst. Rondboogdeur met hardstenen trede. Korfboogvormige benedenvensters op beschilderde bepleisterde lekdrempels met negblokken van imitatie-natuursteen in regelmatig verband. Alle muuropeningen beneden met bovenlichten voorzien van roedeverdeling en geometrisch glas in lood. Rechthoekige bovenvensters op dito lekdrempels onder betonnen (?) lateien.

Zuidzijgevel met van vernieuwde ramen voorziene rechthoekige vensters. Noordzijgevel met vijfzijdige erker onder plat dak, keldertrap en betralied keldergat. Blinde achtergevel met originele aanbouw onder plat dak.

Achteraan het erf, losstaande bakstenen stallingen onder zadeldak (nok parallel aan de baan, golfplaten) met bewaarde deuren.

Auteurs: Pauwels, Dirk