Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Achter een nieuwe woning, nummer 6, aan het einde van een veldwegje gelegen, alleen- en leegstaande langgestrekte hoeve, met ordonnantie: woonhuis met dubbelhuisopstand-koeien- thans schapenstal; heden vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), volgens boer-eigenaar uit het interbellum.

Door gewone en krulankers verankerde cementsteenbouw met bewaard houtwerk. Rechthoekige muuropeningen onder houten lateien. Blinde zijpuntgevels, de linker met aangebouwde paardenstal onder lessenaarsdak (dito pannen), de rechter met dito open schob (golfplaten). Analoge achtergevel met dwarsschuur links.

Achter het woonhuis, ronde gecementeerde waterput en parallel losstaand dienstgebouw van cementsteen onder zadeldak (golfplaten), met ordonnantie: voormalig bakhuis-varkensstal-koeienstal. Bakhuis met haakse lagere bakoven onder zadeldakje (dito pannen).

Auteurs: Pauwels, Dirk