Kapelletje van Onze-Lieve-Vrouw

Beschrijving

Oorspronkelijk stond alhier een houten staakkapelletje van circa 1860. Een inwoner had het fijt, een verzwering van de nagelrand aan een vinger en beloofde een kapelletje voor Onze-Lieve-Vrouw te plaatsen, indien hij hiervan zou genezen. Na genezing, hield hij zijn belofte. Circa 1940 werd Jozef Loren gevraagd dit kapelletje uit duurzamer materiaal op te trekken. Het betreft een door een bloemenperkje voorafgegaan, door hulststruiken omgeven, bakstenen kapelletje van circa 1940.

• BROUWERS L. & BOGAERTS W., Kapelletjesroute van Houthalen-Helchteren, Houthalen-Helchteren, s.a., p. 40, afbeelding.

Auteurs: Pauwels, Dirk