Kapelleke van het Bomen

Beschrijving

Noordzuid georiënteerd bedehuisje, door twee linden beschaduwd, deels door taxushaag omgeven en van een stoep van cementtegels voorzien. Opgetrokken in 1857, confer gevelsteen van mergel in geveltop. In 1976, restauratie van het vervallen gebouwtje door de buurtschap van het Bomen, confer getoogde nis in geveltop met omlijsting van gesinterde baksteen en centraal beschilderd houten kruis waarboven het jaartal 1976.

Bakstenen kapel van één travee met afgeronde sluiting onder zadeldak (kunstleien) met vernieuwd houtwerk, onder meer windborden, en vierkant zuidelijk dakruitertje met bekronend ijzeren kruis. Getoogd portaal; deur met mogelijk behouden ijzerbeslag. Zijgevels en sluiting met aflijnende bakstenen daklijst. Zijgevels met telkens twee onversneden steunberen aan de hoeken, met beschilderde gecementeerde afwerking, alsook één betralied getoogd venstertje op gecementeerde lekdrempel van gesinterde baksteen. Kruis van dito materiaal in de sluiting.

Interieur met vlakke, opzij afgeschuinde zoldering, vernieuwde vloer en dito bakstenen wanden.

Mobilair: gipsen Onze-Lieve-Vrouwebeeld.