Boerenwoning, gedateerd 1906

Beschrijving

Woonhuis van hoeve (links bij nummer 10), van 1906, confer jaartalankers in de oostelijke zijpuntgevel. Dubbelhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen) met vrij steile dakhelling en gecementeerd aandak met schouderstukken en vlechtingen aan straatzijde.

Verankerde baksteenbouw, achteraan en aan straatzijde op gecementeerde plint met imitatievoegen. Aflijnende rechte muizentand. Getoogde muuropeningen op gecementeerde lekdrempels; bewaard houtwerk. Aan achtergevelzijde, opkamertje in het midden en voorts analoge muuropeningen. Ten westen, aangebouwde latere dienstgebouwen.

Auteurs: Pauwels, Dirk