Meisjesschool

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Meisjesschool

Beschrijving

Aan de straatzijde, opengewerkte betonplaten omheining en een recent ijzeren inrijhek tussen latere bakstenen pijlers. Ten noorden, speelplaats met oude linde. Veertien traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, kunstleien), uit de eerste helft van de 20ste eeuw.

Met gewone en krulankers verankerde baksteenbouw op gecementeerde plint; bewaard houtwerk, onder meer geprofileerde kroonlijst. Horizontaliserende gecementeerde muurbanden ter hoogte van dito lekdrempels, tussendorpels en boogruggen. Getoogde muuropeningen, onder meer twee deuren in vierde en elfde travee. Blinde westelijke zijpuntgevel. Analoge achtergevel met aangebouwd klooster, nummer 14, en latere aanbouw onder lessenaarsdak (kunstleien).

Achteraan het erf ten westen, later, opzij verankerd, losstaand haaks schoolgebouw onder dito dak (mechanische pannen); vijf traveeën en één bouwlaag; brede rechthoekige vensters op afgeschuinde bakstenen lekdrempels en centrale deur onder doorlopende betonnen latei; bewaard houtwerk. Ten noorden van de speelplaats, latere fietsenstalling, bergruimte en twee garages onder golfplaten bedaking.

Auteurs: Pauwels, Dirk