Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Rijhuis van drie à vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, mechanische pannen) met geprofileerde daklijstbalkjes op dito consoles.

Grotendeels met rode geglazuurde tegels en gele baksteen beklede gevel, uit het interbellum of van iets latere datum, op de bovenverdieping deels bepleisterd en witbeschilderd. Rechthoekige en rondbogige muuropeningen met grotendeels bewaard houtwerk en doorlopende lekdrempels op de tweede bouwlaag; links een rondboogdeur in een omlijsting van zwarte baksteen. Ingebouwd portaal rechts.

• STINISSEN J., Huizen en mensen van Peer-centrum van ca. 1650 tot 1795, Peer, 1997, p. 148-149 (i.v.m. eigenaarsgeschiedenis van de voormalige inplanting).

Auteurs: Pauwels, Dirk