• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Wat schuin gelegen ten opzicht van de weg, ten oosten van een recent ijzeren hek, een oude meidoornaag aan straatzijde en achteraan het erf ten noordoosten van een notelaar voorziene dorpswoning. Heden tweewoonst, met dubbelhuisopstand; vijf traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak (nok quasi evenwijdig aan de straat, kunstleien), uit eind 19de of begin 20ste eeuw.

Verankerde baksteenbouw op beschilderde gecementeerde plint, onder vernieuwde kroonlijst. Aflijnende overhoekse muizentand voor- en achteraan. Getoogde, eertijds beluikte muuropeningen, confer ogen, op hardstenen lekdrempels, met beschilderde gecementeerde aanzet- en sluitstenen voorzien van ruit-, rozet- en bladversiering; houtwerk vervangen door pvc. Achtergevel met recente haakse aanbouw.

Auteurs: Pauwels, Dirk