Basisschool Pieter Brueghel

Beschrijving

Wat achterin gelegen schooltje. Aan de straatzijde, vier oude linden, een bakstenen muur met ijzeren hek uit het interbellum en een geasfalteerde speelplaats. Elf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen), van 1927. De vier rechtse traveeën werden later aangebouwd, confer bouwnaad en lichtere baksteenkleur.

Van sierankers met krullen voorziene baksteenbouw. Deels verlaagde, rechthoekige muuropeningen op vernieuwde hardstenen lekdrempels; houtwerk vernieuwd of vervangen door pvc. Vooraan rechts, haakse lagere open aanbouw met ordonnantie: bergruimte-latrines-fietsenstalling, onder plat dak (golfplaten). Recent voorgezette zuidelijke zijpuntgevel met oculus in top. Witbeschilderde achtergevel.

• De zeven torens,17, 2002, p. 36.

Auteurs: Pauwels, Dirk