Reumerhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Reumerhof

Beschrijving

Het zogenaamde Reumerhof, confer aanduiding op de huidige kadasterkaart. Aan straatzijde van een meidoornhaag voorziene, langgestrekte hoeve met ordonnantie: stal-dwarsschuur-stal-woonhuis met dubbelfhuisopstand; vier woonhuistraveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen) met drie dakkapellen zowel voor- als achteraan, van 1923, confer jaartalankers in zuidelijke zijgevel.

Baksteenbouw op gecementeerde plint; houtwerk grotendeels vervangen door pvc en metaal. Aflijnende rechte muizentand met dropmotief; verdere horizontale accentuering door gecementeerde muurbanden ter hoogte van lekdrempels, tussendorpels en boogruggen. Beluikte, getoogde muuropeningen. Rechthoekige en getoogde stalvensters. Rechthoekige staldeur en verlaagde schuuurpoort; gedichte linkse staldeur onder betonnen latei. Zuidelijke zijgevel met later aangebouwde stal, confer bouwnaad, onder lessenaarsdak (golfplaten), met verlaagde deur. Noordelijke zijgevel met eertijds drie getoogde vensters in de geveltop, de twee uiterste heden gedicht. Achtergevel met latere haakse aanbouw, ingekapseld in recent in het verlengde aangebouwde stallen van betonblokken onder zadeldak (golfplaten). Ten zuidoosten, recente losstaande haakse open schob van snelbouwsteen, onder dito zadeldak.

Auteurs: Pauwels, Dirk